Accident
Like

Терор и в Лондон! Луд с вероятни ислямистки мотиви вилня с нож, уби жена и рани петима

Август 3, 2016     Автор: Ольга Хмельная
Терор и в Лондон! Луд с вероятни ислямистки мотиви вилня с нож, уби жена и рани петима

0,,19447790_303,00

Клането е извършено на площад „Ръсел“ до Британския музей, 19-годишният нападател е заловен веднага и е настанен в психиатрия

Жена е убита, а петима други са ранени при нападение с нож на площад "Ръсел" в центъра на Лондон, предаде BBC. Полиция и бърза помощ са извикани в 22.33 местно време в сряда при сигнал, че мъж с нож напада хора. Шестима пострадали са открити на мястото, но една жена вече е била мъртва.

Не се уточнява съсстоянието на ранените. Убитата жена е на възраст между 60 и 70 години.

Мъжът е арестуван в 22.39, след като е бил обезвреден с тейзъра на един от полицаите. Лондонската полиция съобщи, е тероризъм е един от мотивите за атаката, предаде Фокус.

Малко по-късно обаче говорителят на полицията съобщи, че арестуваният за нападението мъж в Лондон страда от психическо разстройство. "Беше арестуван 19-годишен човек, намиращ се в болницата на следствения изолатор. По предварителни данни душевно разстройство е един от факторите в този случай, като това е основната линия на разследването", заяви говорителят на полицията в специално идявление.

Тази сутрин разследващите вкараха и нова версия за мотивите за престъплението: душевно заболяване е съществен фактор в нападението с нож в Лондон, но с възможни терористични връзки, съобщи полицията в четвъртък, цитирана от АФП.

Днес полицията съобщава, че основната версия за атаката, е тероризъм. Тази нощ на мястото на нападението в Централен Лондон, където стана кървавата вакханалия, криминалистите разпълана палатка. Мястото, което се намира в близост до Британския музей, е със засилено полицейско присъствие.

Междувременно заради кървавото нападение мерките за сигурност в британската столица са засилени. По улиците на Лондон ще патрулират най-малко 600 въоръжени полицаи с цел защита на жителите на града от терористически заплахи, съобщиха британските медии.

"Видяхме атаките в Германия, видяхме атаки във Франция и Белгия и мисля, че би било глупаво да игнорираме това", заяви ръководителят на Столичната служба на полицията на Великобритания Бернард Хоугън-Хоу.

Привличането на допълнителни полицейски сили се провежда в рамките на операция "Херкулес". В частност, полицаите ще следят за безопасността в районите на най-важните забележителности на Лондон. Мерките за повишаване на сигурността в столицата са съгласувани с кмета Садик Хан.